Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με μέλι και μπαχαρικά

Ένα πλούσιο σε γεύση κέικ, γεμάτο αρώματα από γαρίφαλο, τζίντζερ, μέλι και μαύρο πιπέρι! Θα σας θυμίσει τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπαχαρικών gingerbread.

23/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ με μέλι και μπαχαρικά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο, αλλά όχι ζεστό + επιπλέον για τη φόρμα
  •  4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  •  300 γρ. (1 1⁄2 κούπα) ζάχαρη
  •  200 γρ. (2/3 κούπας) μέλι
  •  1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
  •  1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  •  270 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας (προαιρετικό)

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  •  80 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο (στον φούρνο, στους 160°C, για 8 λεπτά)

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με μέλι και μπαχαρικά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, το λιωμένο βούτυρο και τα μπαχαρικά.
  4. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  5. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  8. Βγάζουμε, περιμένουμε μερικά λεπτά και ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να το περιχύσουμε με γλάσο σοκολάτας, αλλά σερβίρεται ωραιότατα και σκέτο.

Γλάσο σοκολάτας

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε το κέικ, αφού κρυώσει.
  2. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ, αφήνουμε μισή ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Ο Γιώργος Βιτώρος αποχαιρετά το Γιώργο Στιβακτάκη

Next Post

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο: οι 6 καλύτερες συνταγές μας και δεκάδες συμβουλές και μυστικά

Next Post
Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο: οι 6 καλύτερες συνταγές μας και δεκάδες συμβουλές και μυστικά

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο: οι 6 καλύτερες συνταγές μας και δεκάδες συμβουλές και μυστικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ