Κέικ με κακάο και μπανάνα

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το κέικ με κακάο θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες ‏νερό
  • 1 1/2 κούπα ‏ζάχαρη
  • 2/3 κούπας ‏σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας ‏κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ‏ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 2 κάψουλες ‏βανίλιας
  • 1 ‏μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

Εκτέλεση

1 Λαδώνετε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.

2 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

3 Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4 Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.

5 Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζετε το κέικ από τον φούρνο.

6 Το αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένετε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψετε.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με κακάο και μπανάνα

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το κέικ με κακάο θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες ‏νερό
  • 1 1/2 κούπα ‏ζάχαρη
  • 2/3 κούπας ‏σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας ‏κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ‏ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 2 κάψουλες ‏βανίλιας
  • 1 ‏μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

Εκτέλεση

1 Λαδώνετε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.

2 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

3 Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4 Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.

5 Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζετε το κέικ από τον φούρνο.

6 Το αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένετε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψετε.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με κακάο και μπανάνα

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το κέικ με κακάο θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες ‏νερό
  • 1 1/2 κούπα ‏ζάχαρη
  • 2/3 κούπας ‏σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας ‏κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ‏ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 2 κάψουλες ‏βανίλιας
  • 1 ‏μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

Εκτέλεση

1 Λαδώνετε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.

2 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

3 Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4 Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.

5 Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζετε το κέικ από τον φούρνο.

6 Το αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένετε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψετε.

Πηγή: kathimerini.gr

Μοιραστείτε το άρθρο