Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με ανανά

14/12/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ με ανανά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κονσέρβα ανανά σε φέτες, στραγγισμένη

100γρ. ζάχαρη

75γρ. βούτυρο σε κυβάκια

Για το κέικ

200γρ. ζάχαρη

4 αβγά

200γρ. γιαούρτι

100γρ. αραβοσιτέλαιο

1 καψουλάκια βανίλιας

ξύσμα από 1 λεμόνι

250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

μερικά κερασάκια γλασέ για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βήμα 1: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200οC. Παίρνετε ένα ταψάκι διαμέτρου 24εκ. και στρώνετε τον πάτο του με τις ροδέλες του ανανά. Μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα κυβάκια του βουτύρου, σκορπάτε τη ζάχαρη και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν στη ζύμη. Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε σταδιακά τη Φαρίνα και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Βήμα 3: Βγάζετε το ταψάκι με τον ανανά από το φούρνο και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ.

Βήμα 4: Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς βάζετε ξανά το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.

Βήμα 5: Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα, διακοσμείτε με κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση και σερβίρετε.

Τύπος συνταγής: Αφιέρωμα, Γιώτης – olivemagazine.gr

Previous Post

Μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα χωρίς αβγά και γάλα…

Next Post

Αύριο Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ζαρό

Next Post
Πρόσκληση  για τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ζαρό

Αύριο Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ζαρό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ