Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ λευκής σοκολάτας

15/10/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ λευκής σοκολάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

180 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. άχνη

250 γρ. γάλα

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. αλεύρι γοχ

1 κγ. κοφτή σόδα

1 κγ κοφτή μπέικιν

Για την πατισερί λευκής σοκολάτας:

250 γρ. γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 κρόκους

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή λιωμένη

3 κ.σ. κορνφλάουρ

2 πρέζες αλάτι

30 γρ. βούτυρο

έξτρα τριμμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.

Για την πατισερί λευκής σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το γάλα σε ένα ποτήρι και στεγνώνουμε το κατσαρολάκι.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε μέσα τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε και το κορνφλάουρ, ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό από το καυτό γάλα κουτάλα-κουτάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας πολύ καλά συνεχώς.

Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη λευκή σοκολάτα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Κρατάμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.

Κρυώνουμε την κρέμα στο ψυγείο. Αφού περάσουν 30 λεπτά και σφίξει η κρέμα τη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψει.

Καλύπτουμε το κέικ με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα!

Πηγή: glikessintages.gr

Previous Post

Μπουρέκι χανιώτικο χωρίς φύλλο

Next Post

Μηλόπιτα σοκολατένια, με καρύδια, μέλι και ταχίνι

Next Post
Μηλόπιτα σοκολατένια, με καρύδια, μέλι και ταχίνι

Μηλόπιτα σοκολατένια, με καρύδια, μέλι και ταχίνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ