Κέικ λεμονιού

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το κέικ

500 γρ.φαρίν Απ

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ.ζάχαρη

-ξύσμα ενός λεμονιού

4 μεγάλα αυγά

1 βανίλια σε σκόνη

60 mlχυμό λεμονιού

200 mlγάλα

Υλικά για το γλάσο

125 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. νερό ή χυμό λεμονιού

-λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον

Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε

Πηγή: alevri.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ λεμονιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 6-8 άτομα

225 γρ. βούτυρο

225 γρ. άχνη ζάχαρη

4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Ξύσμα από 3 λεμόνια (κρατήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το γλάσο)

Χυμός από 2 λεμόνια

ζάχαρη άχνη αρκετή για το γλάσο

Ετοιμασία
Ζεσταίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού χτυπώντας τα όλα μαζί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Τοποθετούμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το υπόλοιπο του χυμού λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρώς υγρό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Όταν κρυώσει το κέικ και το βγάλουμε από την φόρμα το περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού.

Πηγή: myworld.gr

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ λεμονιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

225 γρ. μαλακωμένο βούτυρο ή βιτάμ

225 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

4 κ.σ. γάλα

275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 λεμόνια το ξύσμα μόνο

Για το γλάσο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

225 γρ. άχνη ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προετοιμάστε μια φόρμα του κέικ, βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς τη.

Χτυπήστε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά.

Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις.

Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλτε το μείγμα στο στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 35 έως 40 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.

Μόλις ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη πάστα και καλύψτε το κέικ.

Αν δεν θέλετε να είναι πολύ ξινό το γλάσο σας, αντικαταστήστε το λεμόνι με νερό.

Πηγή: bigmamacooks.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ λεμονιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 6-8 άτομα

225 γρ. βούτυρο

225 γρ. άχνη ζάχαρη

4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Ξύσμα από 3 λεμόνια (κρατήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το γλάσο)

Χυμός από 2 λεμόνια

ζάχαρη άχνη αρκετή για το γλάσο

Ετοιμασία
Ζεσταίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού χτυπώντας τα όλα μαζί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Τοποθετούμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το υπόλοιπο του χυμού λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρώς υγρό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Όταν κρυώσει το κέικ και το βγάλουμε από την φόρμα το περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού.

Πηγή: myworld.gr

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ λεμονιού

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το κέικ

500 γρ.φαρίν Απ

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ.ζάχαρη

-ξύσμα ενός λεμονιού

4 μεγάλα αυγά

1 βανίλια σε σκόνη

60 mlχυμό λεμονιού

200 mlγάλα

Υλικά για το γλάσο

125 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. νερό ή χυμό λεμονιού

-λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον

Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε

Πηγή: alevri.com

Μοιραστείτε το άρθρο