Υλικά:
1) 200 γραμ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180 γραμ.)
2) 60 γραμ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
3) 200 γραμ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
4) 1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
5) 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
6) 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
7) 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
8) ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
9) ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
10) 180 γραμ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
11) 100 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα
Μέθοδος:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας (περίπου στα 40 λεπτά) με ένα καθαρό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Καλή επιτυχία!