Υλικά
2 κ.σ κακάο σε σκόνη
60 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη
¼ κούπας βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ κούπας ζάχαρη
2 κρόκοι μεγάλων αυγών
1 μεγάλο αυγό
2 κ.γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη – κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πρώτα τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας πάντα και μετά ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και δημιουργηθεί μία μαλακή κρέμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία διαιρούμενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Το μείγμα αυτό φτιάχνει μία φόρμα των 10 εκ.
Αφαιρούμε από το φούρνο.
Χαλαρώνουμε το στεφάνι της φόρμας και με ένα μαχαίρι μαλακά ξεκολλάμε το κέικ από το στεφάνι και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Πηγή: greekmasa.gr