Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ γεμιστό με κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

27/08/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το κέικ

  • 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Για τη γέμιση

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα ή μαρμελάδα κάστανο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

  • 180 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο αγελάδος

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα και χτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ. Ελέγχουμε, τρυπώντας με τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, τότε το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
  3. Γέμιση Ετοιμάζουμε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Αν θέλουμε, προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Επικάλυψη Βάζουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπολ. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα, να αναμειχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή κρέμα.
  5. Κέικ Κόβουμε προσεχτικά το κέικ στη μέση, σχηματίζοντας 2 δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο σε πιατέλα, απλώνουμε ισόπαχα τη γέμιση και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. Περιχύνουμε με την επικάλυψη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και σκορπίζουμε αν θέλουμε, ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Previous Post

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Next Post

Ροφός με γλιστρίδα γιαχνί

Next Post
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια

Ροφός με γλιστρίδα γιαχνί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ