Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ αμυγδάλου με νεκταρίνια

14/05/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ αμυγδάλου με νεκταρίνια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (10 μερίδες):

3 αυγά, μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου (και λίγο ακόμη για τη φόρμα)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμη για τη φόρμα)
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
3 νεκταρίνια, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα σε φετάκια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τα 100 γρ. λευκής ζάχαρης μέχρι να «ασπρίσει» το μείγμα.

Μετά προσθέτετε το βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού.

Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα μείγμα λείο.

Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα.

Στο τέλος ρίχνετε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).

Στρώνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. «Καρφώνετε» στην επιφάνεια τα φετάκια από τα νεκταρίνια, πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε το κέικ για 30 λεπτά.

Το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα νεκταρίνια, κι έτσι τα νεκταρίνια θα βρεθούν στη μέση του κέικ.

Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.

Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή: www.gastronomos.gr

Previous Post

Μέλι: Το απόλυτο αντίδοτο για πεσμένη ενέργεια, έξτρα κιλά, άσχημη αναπνοή…

Next Post

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μάρκος ο Κρης! Μαρτύρησε στη Σμύρνη στις 14 Μαΐου 1643

Next Post
Ο Άγιος Νεομάρτυς Μάρκος ο Κρης!  Μαρτύρησε στη Σμύρνη στις 14 Μαΐου 1643

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μάρκος ο Κρης! Μαρτύρησε στη Σμύρνη στις 14 Μαΐου 1643

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ