Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και κακάο

12/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και κακάο
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • Για την νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου θα χρειαστούμε
  • 165 γρ ηλιέλαιο
  • 670 γρ νερό
  • 490 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 400 γρ αλεύρι μαλακό
  • 230 γρ αμύγδαλο άσπρο πούδρα
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 25 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 25 γρ μηλόξυδο
  • 15 γρ σόδα σκόνη
  • Για την νηστίσιμη βουτυρόκρεμα σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 200 γρ μαλακή μαργαρίνη
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδος, φτερό, σύρμα, λεκάνη, ταψάκι 20 cm.

Μέθοδος

  • 1.Για το νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το νερό και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά περίπου.
  • 2.Προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ το μαλακό αλεύρι, το αμύγδαλο άσπρο πούδρα και το κακάο σκόνη συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα αλλά κρύα μέσα στα υλικά του κάδου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
  • 4.Τέλος μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το μηλόξυδο με την σόδα με ένα σύρμα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 5.Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 cm περίπου σεμιζαρισμένο (με βούτυρο και αλεύρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 0 C για 30 λεπτά περίπου.
  • 6.Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε.
  • 7.Για την νηστίσιμη βουτυρόκρεμα σοκολάτας: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ την μαλακή μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το φτερό στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν τουλάχιστον στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου. Τέλος προσθέτουμε και το κοσκινισμένο κακάο σκόνη μέσα στο κάδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 8.Για το ντεκόρ : Παίρνουμε 2 κομμάτια κέικ. Στην επιφάνεια του πρώτου μέρους τοποθετούμε μικρή ποσότητα βουτυρόκρεμας και τοποθετούμε σαν καπάκι το 2 μέρος. Τέλος βάζουμε κατά βούληση ποσότητα βουτυρόκρεμας στην επιφάνεια του 2ου μέρους, τρίβουμε σοκολάτα μαύρη, κοσκινίζουμε κακάο για το ντεκόρ.

Πηγή: ion.gr

Previous Post

Μαρμελάδα σύκο: Οι συμβουλές της Εύης Βουτσινά και 4 συνταγές

Next Post

Ο Άγιος Αριστείδης! Ο συγγράψας την αρχαιότερη απολογία διαπρεπής Αθηναίος φιλόσοφος και πανεύφημος μάρτυς Χριστού

Next Post
Ο Άγιος Αριστείδης! Ο συγγράψας την αρχαιότερη απολογία διαπρεπής Αθηναίος φιλόσοφος και πανεύφημος μάρτυς Χριστού

Ο Άγιος Αριστείδης! Ο συγγράψας την αρχαιότερη απολογία διαπρεπής Αθηναίος φιλόσοφος και πανεύφημος μάρτυς Χριστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ