Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτέδες με αγκινάρες

18/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψωμί παραδοσιακό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

400 gr αγκινάρες (ζυγισμένες καθαρισμένες)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος

3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

1 αυγό

30-45 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Περίπου 50 gr αλεύρι που φουσκώνει

Επί πλέον:

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τύλιγμα

Λεμόνι ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Επί το έργον

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αν είναι φρέσκιες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, και τις στραγγίζουμε. Τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ ή με  ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά του μείγματος και τελευταίο το αλεύρι, τόσο ώστε να πλάθονται σαν κανονικά κεφτεδάκια, αλευρώνοντάς τα ταυτόχρονα. Τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει (να έχει ύψος 1 περίπου στο τηγάνι). Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας και από τις δυο πλευρές, να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτες να στραγγίσουν και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τους σερβίρουμε ζεστούς με λεμόνι.

Παρατηρήσεις

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί της επιλογής μας. Δεν είναι όμως απαραίτητο, δεν θέλουμε να καλύψει την αγκινάρα. Ανάλογα με την υγρασία του τυριού που θα βάλουμε μπορεί να χρειάζεται ρύθμιση η ποσότητα του αλευριού.

Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό αν θέλουμε νηστίσιμους ή vegan τους αγκιναροκεφτέδες.

Τα κεφτεδάκια μπορούν να διατηρηθούν άψητα στην κατάψυξη για αρκετές μέρες! Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αποψύξουμε, σε λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία για να προλαβαίνουν να ψήνονται και από μέσα.

Δείτε περισσότερα: cretangastronomy.gr

Previous Post

Γλυκά Κρητικά καλτσούνια με ξηρούς καρπούς

Next Post

Νηστίσιμα γλυκά: Σάμαλι

Next Post
Ψωμί παραδοσιακό

Νηστίσιμα γλυκά: Σάμαλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ