Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
3 κουτ. σούπας λάδι
…3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο κ στυμμένο καλά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια νερό
1 κύβο κρέατος
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη, προσθέστε τα κρεμμύδια, το ψωμί, το λάδι, το αυγό το ένα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ζυμώνετε.
Πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες και τους βάζετε σ ένα ταψάκι ή πυρέξ και τους ψήνετε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βάζετε το νερό σε μία κατσαρόλα με το κύβο να πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και τους βράζετε για 5 λεπτά.
Για ευκολία και 100% επιτυχία βάλτε στο μούλτι το δεύτερο αυγό 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ και το χυμό από τα λεμόνια, χτυπήστε καλά για 1 λεπτό. Περιχύνετε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και καλή σας όρεξη!
Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι ή ότι άλλο σας αρέσει .
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr