Υλικά:
1 κιλό κιµά
250 γρ. ψίχα ψωµιού
2 κρεµµύδια
µαϊντανό, δυόσµο
1 φλιτζάνι τυρί τριµµένο
2 ασπράδια αυγών
αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισµα
Για τη σάλτσα:
2-3 κρεµµύδια
1 ρακοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γάλα
2 κρόκους
Εκτέλεση:
Ετοιµάζουµε το µείγµα για τους κεφτέδες, τους πλάθουµε, τους αλευρώνουµε και τους τηγανίζουµε λίγο.
Ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια και τα βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό τους, ρίχνουµε το βούτυρο να τσιγαριστούν ελαφρά και τα σβήνουµε µε ξίδι.
Προσθέτουµε πάλι λίγο νερό να βράσει και ρίχνουµε µέσα τους κεφτέδες να πάρουν µερικές βράσεις.
Χτυπάµε τους κρόκους, προσθέτουµε το γάλα, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά αλεύρι, 1 κουταλιά βούτυρο και λίγες κουταλιές από το ζουµί από την κατσαρόλα.
Περιχύνουµε το φαγητό στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε και σβήνουµε τη φωτιά.
Πηγή: cretan-nutrition.gr