Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια στο ταψί με μελιτζάνες

10/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεφτεδάκια στο ταψί με μελιτζάνες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά: 

4 μακρουλές μελιτζάνες

5 πιπεριές

600gr μοσχαρίσιο κιμά

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 αυγό

3 κ.σ. κόλιαντρο

1 κ.γ. πάστα κόκκινης πιπεριάς

2 φλ. ντομάτα στον τρίφτη

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

Παρθενο ελαιολαδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με τις μελιτζάνες. Αφαιρέστε τα κοτσάνια ανά ίσες αποστάσεις, 4 λωρίδες από την φλούδα τους. Πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες για μια ωρίτσα, να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Ξεπλύντε τες, στραγγίστε τες και τηγανίστες τες ελαφρά σε καυτό ελαιόλαδο.

Αφήστε τες να κρυώσουν και ετοιμάστε τα κεφτεδάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ενα σκευος, βάλτε το ψωμι και ραντίστε το με το κρασι. Προσθέστε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, την πάστα πιπεριάς, λίγο πιπεράκι και το ανάλογο αλάτι. Αναμείξτε, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε δροσερό μέρος για μισή ωρίτσα.

Χαράξτε τις μελιτζάνες κάθε 1,5 εκ περίπου. Σχηματίστε κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα στις σχισμές που σχηματίστηκαν. Η μελιτζάνες θα ανοίξουν και θα πάρουν ενα στρογγυλό σχήμα. Βάλτε τες μεσα σε ενα βαθύ ταψί.

Για την σάλτσα: αναμείξτε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, 1 φλυτζάνι νερό, την πάπρικα και λίγο αλατάκι και περιχύστε τις μελιτζάνες. Τοποθετείστε τις πιπεριές ανάμεσα στις μελιτζάνες. Ρίξτε από επάνω λίγο λαδάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μια ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: mytaste.gr

 

 

Previous Post

Κρητικά Καλτσούνια με μέλι

Next Post

Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα

Next Post
Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα

Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ