Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

19/01/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Next Post

Τηγανίτες με ανθότυρο και σταφίδες

Next Post
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Τηγανίτες με ανθότυρο και σταφίδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ