Μεσαρά: Άμεση η ανταπόκριση των Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών στην επιχείρηση ανεύρεσης του νεαρού στα Σκούρβουλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επιτυχημένη επιχείρηση ανεύρεσης 21χρονου συμπολίτη μας στα Σκούρβουλα Δ Φαιστού που διενεργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, μετά από την κλήση σε συνδρομή στην ανεύρεση του συνανθρώπου μας από το ΑΤ Φαιστού το βράδυ της Δευτέρας, 17 Εθελοντές Σαμαρείτες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο ανθρωπιστικό τους καθήκον και προσέτρεξαν ώστε να συνδράμουν στην επιχείρηση ανεύρεσης του συνανθρώπου μας, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν μετά από οικογενειακή επίσκεψη σε ορεινό μοναστήρι της περιοχής.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. συνέδραμαν μαζί με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσπάθειες ανεύρεσης μέχρις ότου ο συμπολίτης μας βρέθηκε καλά στην υγεία του αργά το βράδυ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

¼ κουτάκι. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όλες από τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτάκια. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από λάπα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ξερό, τριμμένο

1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι, κατά προτίμηση ροδιού

80 γρ. κουκουνάρι

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.

Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο