Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

19/07/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
½ κιλoύ κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό
2 κρεμμύδια όχι εντελώς πολτοποιημένα
2 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα, μουσκεμένο σε λίγο κόκκινο κρασί
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και μαϊντανό
1 κουταλάκι (5 ml) μείγμα για κεφτεδάκια (ή άγρια ρίγανη Ολύμπου, με έντονο, υπέροχο άρωμα)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι

Για σάλτσα ντομάτας με πιπεριά:
ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη σε μικρά-μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι όχι εντελώς πολτοποιημένο, 1-2 σκελίδες σκόρδου όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
600 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (3 μέτριες=2 1/4 κούπας), με 3/4 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα) ή και κονσέρβας, 600 γρ. (1 1/2 κονσέρβας=2 1/4 κούπας), πολτοποιημένες στον ηλεκτρικό πολυκόφτη
αλάτι, πιπέρια φρεσκοαλεσμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Πολτοποιούμε σχεδόν το μουσκεμένο στο κρασί ψωμί με το ελαιόλαδο στον ηλεκτρικό πολυκόφτη.
2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
3. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τυλίγουμε σε αλεύρι, τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά:
1. Σοτάρουμε την πιπεριά και μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 13 λεπτά.
2. Βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
3. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με Πατατούλες νουαζέτ, Πατάτες ”τηγανητές” φούρνου, Πουρές γλυκοπατάτας, Πουρές πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά

Σημ.: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 1 κούπα πολτοποιημένες  φρέσκες ντομάτες ή 1 κούπα πολτοποιημένα ντοματάκια με 1 κούπα ντοματοχυμό κονσέρβας ή με 2 κουταλιές ντοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης διαλυμένο σε 1 κούπα νερό.

Πηγή: me-nu.gr

Previous Post

Καρυδόπιτα με ganache σοκολάτας

Next Post

Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

Next Post
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό

Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ