Τι χρειαζόμαστε:
800 γρ κιμά (400 μοσχαρίσιο και 400 χοιρινό)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένες
1/2 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
800 γρ χορταρικά πλυμένα και χοντροκομμένα (μαρούλι, ραδίκια, άνηθο)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
λάδι για τηγάνισμα
Για το αυγολέμονο:
3 κουτ.σούπας αλεύρι
2 αυγά
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα χορταρικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να αχνιστούν και να πιούν το νερό τους.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το ξερό κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, τον δυόσμο λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτο λάδι.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τα χορταρικά.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ζωμό από τα λαχανικά (1 μπολάκι) τον ζωμό τον ρίχνουμε σιγά σιγά για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
Περιχύνουμε με αυτό το φαγητό κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε λίγο να ψηθεί και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα στο αυγολέμονο μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι.
Έτσι το φαγητό θα αποκτήσει μια πιο βελούδινη γεύση.
Πηγή: sintagespareas.gr