Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καζάν Ντιπί

12/10/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Βραστό κρέας με μακαρόνια και ανθότυρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 λίτρο γάλα

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ

2 κ.σ. ρυζάλευρο

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

λίγη ζάχαρη άχνη για το ταψί

λίγο βούτυρο για το ταψί

Διαδικασία

Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ή ένα τηγάνι, το οποίο το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.

Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντάς τα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλο αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσουν, μέχρι που να γίνει κρέμα.

Χρησιμοποιούμε τώρα το βουτυρωμένο ταψί και το τοποθετούμε στο μάτι. Ρίχνουμε μία μεγάλη κουτάλα από την κρέμα και την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά έως ότου να αρχίσει να καίγεται η κρέμα. Ελέγχουμε με μια κουτάλα αναποδογυρίζοντας στην άκρη. Αφού αρχίσει να καίγεται αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάλι μέχρι να πάρει μια βράση.

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβουμε σε ροδέλες και τις τυλίγουμε (προσοχή οι ροδέλες να μην έχουν πολύ μήκος).

Σερβίρουμε με την καμένη πλευρά από πάνω και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Previous Post

Κανταϊφάκια

Next Post

Παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς

Next Post
Βραστό κρέας με μακαρόνια και ανθότυρο

Παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ