Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καβουρμάς – Θρακιώτικη συνταγή

22/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Καβουρμάς – Θρακιώτικη συνταγή
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα στήθος ,πλευρά χωρίς κόκαλα)

1 κιλό μοσχάρι από λαπά μαζί με πλαϊνά

1 1/2 φλιτζάνι νερό

40 γρ. αλάτι

1 κ.σ μαύρο πιπέρι

2 κ.σ ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια 2 κιλά κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, να βράσει σκεπασμένο, με το αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και το νερό στις αναλογίες που αναφέρονται στα υλικά.

Η διαδικασία χρειάζεται περίπου 3 ώρες και πρέπει να μείνει στο τέλος μόνο με το λίπος του και καθόλου νερό.

Μετά τις 3 ώρες, πετάμε όσα κομμάτια λίπους δεν έλιωσαν και αδειάζουμε τον καβουρμά σε μακρόστενο τάπερ, να κρυώσει, φροντίζοντας να πιέζουμε σε σχήμα ρολού, ώστε να φορμαριστεί καλά.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το λίπος από την κατσαρόλα φτιάχνοντας ένα στρώμα 1-2 εκατοστά, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά αέρα.

Αυτό είναι και το μυστικό μακρόχρονης διατήρησης του καβουρμά.

Μπορείτε να βάλουμε και ένα μέρος κρέας από αρνί, αν σας αρέσει η γεύση.

Μπορεί επίσης να τυλιχτεί ρολό, μέσα σε λαδόκολλα.

Διατηρείτε στο ψυγείο και όποτε θέλουμε κόβουμε κομμάτια για να χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας!

Σημειώσεις συνταγής

Σε παλαιότερες εποχές – χωρίς ψύξη, το καβούρντισμα ήταν συνηθισμένη μέθοδος συντήρησης του κρέατος. Σήμερα ο καβουρμάς παρασκευάζεται για την απόλαυση της νοστιμιάς του, αφού πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν κρέατος, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Πηγή: sidages.gr

Previous Post

Γαρδουμπάκια αβγολέμονο

Next Post

Ο Ὅσιος Θεόδωρος ὁ Συκεώτης (22 Απριλίου)

Next Post
Ο Ὅσιος Θεόδωρος ὁ Συκεώτης (22 Απριλίου)

Ο Ὅσιος Θεόδωρος ὁ Συκεώτης (22 Απριλίου)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ