Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Kατσικάκι μπρούσκο με σκιουφιχτά μακαρούνια και χαλούμι

23/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

Για τα σπιτικά σκιουφιχτά ζυμαρικά

½ κιλό αλεύρι

νερό όσο σηκώσει (περίπου 300 ml)

1 κ.γλ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

χαλούμι τριμμένο

2 κ.σ. στακοβούτυρο

Για το κατσικάκι

1 κιλό κατσίκι (ή μοσχάρι ) κομμένο σε μικρές μερίδες

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σητείας

1 σκ. σκόρδο

2 ξερά κρεμμύδια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

300 ml μπρούσκο κρασί Σητείας

1 δαφνόφυλλο

1 μικρο κομμάτι κανέλα

2-3 γαρύφαλλα

αλάτι

φρεσκοτριμένο πιπέρι

λίγο νερό

Εκτέλεση

Για τα σπιτικά σκιουφιχτά ζυμαρικά

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε τη ζύμη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.

Πλάθουμε μακριά φιτίλια με πάχος 1 εκ. Κόβουμε σε φέτες με μήκος 3 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πατάμε με τα δάχτυλα τη ζύμη βαθουλώνοντας την και τραβώντας πάνω στον πάγκο σχηματίζουμε ένα χοντρό μακαρόνι με τρύπα στη μέση.

Αφήνουμε τα σκιουφιχτά μακαρούνια στην αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 1 ώρα η μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Βράζουμε νερό αλατισμένο, κοσκινίζουμε τα ζυμαρικά να φύγει το περιττό αλεύρι και βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το καυτό στακοβούτυρο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι να λιώσει όσο είναι ζεστά. Σερβίρουμε με το κατσικάκι μπρούσκο και την δεμένη σάλτσα κρασιού.

Για το κατσικάκι

Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να ψηθεί για 2′-3′. Σβήνουμε με το μπρούσκο. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ. Βάζουμε σε τουλπάνι τα μυρωδικά και αρωματίζουμε για 5′ τα αφαιρούμε.

Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα μπρούσκο. Σερβίρουμε με σκιούφιχτά μακαρούνια και χαλούμι.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Next Post

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

Next Post
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ