Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κατσικάκι κοκκινιστό, με μακαρόνια στο ζουμί του

25/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κατσικάκι κοκκινιστό, με μακαρόνια στο ζουμί του
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

2 κιλά κατσικίσιο μπούτι σε μερίδες ξεκοκαλισμένο

1 κιλό φρέσκες ντομάτες

1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρασί

2 κρεμμύδια

αλάτι-πιπέρι

μία πρέζα ζάχαρη

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

1 κ.σ στακοβούτυρο

Ανθότυρο ξερό

Διαδικασία:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το κρέας, αφού το σοτάρουμε καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, στη συνέχεια και αφού έχουν τσιγαριστεί και τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βγάλει τα υγρά του.

Παράλληλα περνάμε τις ντομάτες τις από τον χοντρό τρίφτη.

Αφού το κρέας μας έχει πιει τα υγρά του ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν πάρει βράση προσθέτουμε 1/2 λίτρο νερό και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Αφού είναι έτοιμο το κρέας και δεμένη η σάλτσα μας, αφαιρούμε το κρέας με λίγο σάλτσα και κρατάμε στην κατσαρόλα την υπόλοιπη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 λίτρο περίπου νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια μας.

Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσουν και έχουμε έτοιμο βραστό νερό δίπλα μας σε περίπτωση που χρειαστούν λίγο ακόμη για να γίνουν.

Καίμε το στακοβούτυρο σε ένα τηγανάκι, προσθέτουμε το κρέας στο ζωμό τα τελευταία 3-4 λεπτά βρασμού και ρίχνουμε από επάνω το στακοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το κρέας και το στακοβούτυρο.

Σερβίρουμε και τρίβουμε ξερό ανθότυρο.

Καλή σας όρεξη

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται για τα σύζουμα (έτσι τα λέμε στην Κρήτη) είναι ότι η αναλογία είναι 3-1, δηλαδή 500 γρ μακαρόνια 1500 γρ νερό.

Πηγή: evaparakentaki.com

Previous Post

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Δύση μάς άφησε μόνους – Να συζητήσουμε τους όρους της Ρωσίας» λέει ο Ζελένσκι

Next Post

Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

Next Post
Κατσικάκι κοκκινιστό, με μακαρόνια στο ζουμί του

Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ