Υλικά
1 ½ κιλό κατσικάκι
1 κιλό άγρια χόρτα πλυμένα και καθαρισμένα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
3 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μάραθο.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό βουτάμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να βγάλουν τον «θυμό» τους για 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτού για 15 λεπτά ακόμα.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά και προσθέτοντας τους σιγά σιγά το λεμόνι.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα για να αποκτήσουν τα αυγά την επιθυμητή θερμοκρασία και να μην κόψουν.
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί το χύνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, την κουνάμε και την βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Αφήνουμε το φαΐ να δέσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.