ΥΛΙΚΑ
2.500 γρ κατσίκα (μπροστινό πόδι)
500 γρ μακαρόνια Νο: 6 ή 7
ανθότυρο ξερό, τριμμένο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη χύτρα βάζω το κρέας μέσα το σκεπάζω με νερό και το βάζω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν βράσει το ξεφρίζω δηλαδή στην επιφάνεια του νερό βγαίνει αφρός τον οποίο με ένα κουτάλι τον αφαιρώ.
Κλείνω την χύτρα και όταν αρχίσει να σφυρίζει και βγει η βαλβίδα χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να βράσει για 45 λεπτά. Ανάλογα το κρέας και την παλαιότητα του ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο (+ – 10 λεπτά).
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ανοίγω τη χύτρα και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα και το αλατίζω. Σουρώνω τον ζουμί του κρέατος για να βγουν τα κομματάκια από τα κόκκαλα σε μια άλλη κατσαρόλα. Αν δεν θέλω να γίνει πολύ λιπαρό το φαγητό μπορώ να αφήσω το ζουμί να κρυώσει και τότε η μεγάλη ποσότητα του λίπους θα στερεοποιηθεί στην επιφάνεια και θα μπορέσω να το αφαιρέσω.
Βάζω την κατσαρόλα με το ζουμί να βράσει, το αλατίζω και ρίχνω τα μακαρόνια μέσα. Τα αφήνω να βράσουν καλά περίπου 10 – 15 λεπτά να γίνουν μαλακά και ζουμερά. Αν εξατμιστεί όλο το ζουμί προσθέτω λίγο νερό. Δεν τα ζουρώνω στο τέλος που πρέπει να έχουν μείνει τα μακαρόνια με λίγο ζουμί μέσα.
Τα σερβίρω αμέσως ζεστά σε βαθύ πιάτο, τρίβω τον ξερό ανθότυρο από πάνω και ραντίζω με μια κ. σ. από το ζουμί τους.
Πηγή: paxxi.gr