Η κοκκινιστή κατσίκα είναι μεζές έμπειρος και ουσιαστικός. Αν θέλουμε τη σερβίρουμε και ως κυρίως γεύμα με μακαρόνια και τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Περιεχόμενα
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1.200 γρ. κατσικίσιο μπούτι, σε μικρές μερίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κοκκινιστή κατσίκα, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το φαγητό.
- Το σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αν θέλουμε να το φάμε για κυρίως αντί για μεζέ, σερβίρουμε την κοκκινιστή κατσίκα με μακαρόνια και τριμμένη ξερή μυζήθρα.
https://s0.2mdn.net/sadbundle/7113053018566704459/index.html?ev=01_253 Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.
Πηγή: gastronomos.gr