Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι υποβολές προτάσεων χρηματοδοτήσεις από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σήμερα σειρά πήρε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης-ΠΑΑ στο οποίο υποβλήθηκε μια νέα πρόταση αμέσως μόλις άνοιξε η πρόσκληση του Μέτρου 4.3.4 «Πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και μάλιστα ήταν ο πρώτος Δήμος σε ολόκληρη την Χώρα ο οποίος υπέβαλε.
Ο τίτλος του έργου είναι «Βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών Δήμου Αγίου Βασιλείου» με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και αφορά τα εξής υποέργα:
- 1ο Υποέργο: Βελτίωση βατότητας περιοχής Κοξαρέ ( θέση: Χριστός-Φόνισσες-Ατσιπάδες) μήκους 2.300 μέτρων, μέσου πλάτους 4,5μ και προϋπολογισμού 265.000 ευρώ
- 2ο Υποέργο: Βελτίωση βατότητας ευρύτερης περιοχής Πρέβελη (θέση: Αγία Παρασκευή – Κάτω Μονή Πρέβελη) μήκους 2.150 μέτρων, μέσου πλάτους 4,5μ και προϋπολογισμού 235.000 ευρώ.
« Η σημερινή υποβολή ήταν ένας πραγματικός άθλος για τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Μόλις λίγη ώρα μετά την έναρξη υποβολών της πρόσκλησης, ο Δήμος μας υπέβαλε πρώτος στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένες μελέτες με όλες τις σχετικές εγκρίσεις. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου καθώς παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στην απαιτητική καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας αλλά και να συμμετέχουμε σε κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο, με άψογο συντονισμό και με αμείωτους ρυθμούς για την υποβολή στις προσκλήσεις καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υποβάλαμε δύο προτάσεις στο «Πράσινο Ταμείο» και στο ΕΣΠΑ και έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τις επόμενες. Όλο αυτό το ωφέλιμο έργο έχει τελικό αποδέκτη τον δημότη αλλά και τον επισκέπτη μας που βλέπει τον Δήμο Αγίου Βασιλείου να αλλάζει» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συνέχισε:
«Το σημερινό έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας των υφιστάμενων αγροτικών οδών του Δήμου με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης. Η βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των οδών μας γίνεται προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Συμβάλει στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα αλλά και στο συνολικό τουριστικό προϊόν του τόπου μας με την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας πάντα στην λογική της ήπιας ανάπτυξης και της προσεκτικής αξιοποίησης των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος.»