Κείμενο Ειδικού Συνεργάτη του “e-mesara.gr”
Η λαϊκή παροιμία δείχνει ότι είναι γνωστή η αξία του ελαιολάδου στην διατροφή μας, πράγμα που τεκμηριώθηκε και επιστημονικά, ορίζοντας το ελαιόλαδο χυμό φρούτου ελιάς, που σαν χυμός, όσο νωρίτερα καταναλώνεται τόσο μεγαλύτερη θρεπτική αξία έχει.
Η ελαιοκομική περίοδος έχει τελειώσει, μέλημα μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου που πήραμε από το ελαιοτριβείο, για να διατηρήσει τα πολύτιμα για την υγεία μας συστατικά και να το καταναλώσουμε στο χρόνο που διανύουμε.
Οι σκούρες γυάλινες φιάλες, τα λευκοσιδηρά δοχεία, τα ανοξείδωτα δοχεία είναι τα πλέον κατάλληλα για την αποθήκευσή του, τα υλικά κατασκευής τους είναι αδρανή και δεν επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.
Δεν είναι διαπερατά από το φως και τον αέρα που είναι εχθρός του ελαιολάδου.
Τέλος, ο χώρος αποθήκευσης των δοχείων πρέπει να είναι σκοτεινός και δροσερός με σταθερή θερμοκρασία που ή δυνατόν να μην υπερβαίνει τους 18c!