Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καταϊφι με καρύδια

25/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Καταϊφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).

Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

Next Post

Χωριάτικη σαλάτα

Next Post
Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

Χωριάτικη σαλάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ