Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης

29/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τυρόπιτα Στριφτή
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά 

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

500 γρ. παγωτό καϊμάκι

λίγο φυστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως

Καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης

Απίστευτη συνταγή της Αργυρώς για τέλειο γλυκό καταΐφι. Μαζί με παγωτό καϊμάκι βύσσινο και φυστίκι Αιγίνης είναι το ιδανικό κέρασμα σε γιορτινό τραπέζι. Οι καλεσμένοι σας θα λατρέψουν αυτό το σιροπιαστό γλυκό γιατί είναι μια έξυπνη και νόστιμη εκδοχή για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι αγαπάμε.

Ξεκινάμε το καταΐφι με παγωτό καϊμάκι

Ανοίγουμε-ξάνοντας το καταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει.

Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το καταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.

Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα.

Ντύνουμε κάθε φορμάκι με καταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά.

Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.

Αφού τελειώσουμε με όλο το καταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.

Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε.

Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό καταΐφι (για να μη γλιστράει).

Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης.

Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε.

Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Κοντοσούβλι κρασάτο

Next Post

Κιμαδόπιτα

Next Post
Τυρόπιτα Στριφτή

Κιμαδόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ