Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι

23/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μαρμέλαδα εσπεριδοειδών
0
SHARES
Share on Facebook

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι! Μια υπέροχη πεντανόστιμη συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Ετοιμάσου για την πιο εύκολη νηστίσιμη καρυδόπιτα που η γεύση της θα σε κάνει να ξεχάσεις τους περιορισμούς της νηστείας!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ:

Η νηστεία δεν πρέπει να είναι ο απόλυτος περιορισμός, για αυτό και παρακάτω θα βρεις τα νηστίσιμα υλικά για την καρυδόπιτα ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ για να μην στερείσαι ΤΙΠΟΤΑ!

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι – Τα υλικά:

  • 100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 κγ μπέικιν παουντερ
  • ½ κγ κανέλα
  • ¼ κγ γαρύφαλλο
  • 125 μλ ελαιόλαδο
  • 125 μλ νερό
  • 125 μλ χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κγ Ξύσμα πορτοκαλιού

Καρυδόπιτα νηστίσιμη – Για το σιρόπι:

  • 350 γρ ζάχαρη
  • 250μλ νερό
  • 70 μλ χυμό πορτοκαλιού
  • Μια Φλούδα πορτοκαλιού

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ:

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι – Η συνταγή:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμετα χοντροκομμένα (με το μαχαίρι) καρύδια και τις σταφίδες.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιούκαι ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμετο μείγμα του αλευριού με τα καρύδια.
  5. Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 25 εκτ. (το περνάμε με ελαιόλαδο και αλεύρι).
  6. Βάζουμε τη παχύρευστη ζύμη.
  7. Ψήνουμεσε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180ο C.
  8. Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Κόβουμε ακτινωτά σε κομμάτια την καρυδόπιτα
  10. Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και όταν χοχλάσει τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  11. Έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι μας σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα.
  12. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
  13. Την σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι από πάνω.

Πηγή: petros-syrigos.com

Previous Post

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Next Post

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Next Post
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ