Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι! Μια υπέροχη πεντανόστιμη συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Ετοιμάσου για την πιο εύκολη νηστίσιμη καρυδόπιτα που η γεύση της θα σε κάνει να ξεχάσεις τους περιορισμούς της νηστείας!
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ:
Η νηστεία δεν πρέπει να είναι ο απόλυτος περιορισμός, για αυτό και παρακάτω θα βρεις τα νηστίσιμα υλικά για την καρυδόπιτα ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ για να μην στερείσαι ΤΙΠΟΤΑ!
Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι – Τα υλικά:
- 100 γρκαρύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρσταφίδες μαύρες Κορινθιακές
- 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρζάχαρη
- 3 κγμπέικιν παουντερ
- ½ κγκανέλα
- ¼ κγγαρύφαλλο
- 125 μλελαιόλαδο
- 125 μλνερό
- 125 μλ χυμός πορτοκαλιού
- 1 κγ Ξύσμα πορτοκαλιού
Καρυδόπιτα νηστίσιμη – Για το σιρόπι:
- 350γρ ζάχαρη
- 250μλ νερό
- 70 μλ χυμό πορτοκαλιού
- Μια Φλούδα πορτοκαλιού
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ:
Καρυδόπιτα νηστίσιμη με σιρόπι και σιμιγδάλι – Η συνταγή:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλοκαι το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμετα χοντροκομμένα (με το μαχαίρι) καρύδια και τις σταφίδες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμόκαι το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμετο μείγμα του αλευριού με τα καρύδια.
- Παίρνουμε ένα στρόγγυλοταψί 25 εκτ. (το περνάμε με ελαιόλαδο και αλεύρι).
- Βάζουμε τη παχύρευστηζύμη.
- Ψήνουμεσε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180ο
- Όταν ψηθείτο βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε ακτινωτά σε κομμάτια την καρυδόπιτα
- Σε ένα κατσαρόλιβάζουμε όλα τα υλικάτου σιροπιού και όταν χοχλάσει τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι μας σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
- Την σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι από πάνω.
Πηγή: petros-syrigos.com