ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρυδόψιχα
1 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
½ κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας γαλέτα
½ κιλό ζάχαρη άχνη ανθόνερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αλέθετε την καρυδόψιχα και την ανακατεύετε σε ένα μπολ, με τη ζάχαρη, τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη γαλέτα.
Ζυμώνετε τα υλικά και προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να δίνει μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε σε μικρά κομμάτια, σαν σύκα, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε τα καρυδάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για δέκα λεπτά.
Όταν μισοκρυώσουν τα βουτάτε ένα-ένα σε ανθόνερο και τα τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: gr-kitchen.blogspot.gr