ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρυδάκια φρέσκα
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε μικρά τρυφερά καρυδάκια, τα πλένετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Τα βράζετε να μαλακώσουν καλά.
Τα βγάζετε από το ζεστό νερό και τα ρίχνετε σε λεκάνη με άφθονο κρύο νερό.
Τα αφήνετε στο νερό 48 ώρες αλλάζοντας το κάθε 8 ώρες.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό επί 8 λεπτά.
Στραγγίζετε τα καρυδάκια, βάζετε μέσα σε καθένα από μια αμυγδαλόψιχα και τα ρίχνετε να βράσουν επί 5-7 λεπτά.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα καρυδάκια να μείνουν μέσα στο σιρόπι επί 24 ώρες.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε το γλυκό σε δυνατή φωτιά.
Ξαφρίζετε και αφού δέσει κανονικά, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.
Αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα κατεβάζετε.
Όταν μισοκρυώσει σερβίρετε το γλυκό στα βάζα.