Υλικά Συνταγής
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα πρώτα 4 υλικά για τις καριόκες σεμία κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Τη βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
Είτε ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ – πατ. Ή κάνουμε τη ζύμη ρολό, όπως το μωσαϊκό, και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.
Πηγή: argiro.gr