Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καπνιστά ξιδάτα κρητικά λουκάνικα

27/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι και μανιτάρια
0
SHARES
Share on Facebook

Κι όμως αν έχεις όρεξη και υπομονή θα κάνεις την κουζίνα σου “κρητική” και τον ξιδάτο μεζέ σου, τον πιο περιζήτητο στην παρέα. Έχεις δοκιμάσει τα εκπληκτικά λουκάνικα από την Κρήτη. Καιρός να τα ετοιμάσεις μόνη σου…

Συστατικά

  • Λεπτά έντερα χοιρινού (ζήτησέ τα από το χασάπη)
  • Το χυμό από 3-4 λεμόνια
  • 2 κιλά χοιρινό κρέας (Καλύτερα λαιμό)
  • Κόκκινο ξιδι από κρασί
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κύμινο σε σκόνη
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ που κλείνει καλά
  • Ρίξε το ξίδι να σκεπάσει το κρέας, αλάτισε και συμπλήρωσε με μπόλικο πιπέρι και κύμινο
  • Άφησε το μείγμα μια μέρα να πιάσει το ξίδι. Θα δεις εαν είναι εντάξει στην έναση του ξιδιού, αλλά και στο αλάτι αν τηγανίσεις ένα δύο κομματάκια
  • Στο μεταξύ καθάρισε τα έντερα πολύ καλά, φροντίζοντας να τα γυρίσεις το “μέσα-έξω” και άφησέ τα να μουλιάσουν σε αλατόνερο με μπόλικο λεμόνι
  • Το γέμισμα είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία. Εαν δεις τα “σκούρα” ζήτησε από τον χασάπη σου να σου τα γεμίσει
  • Δέσε την μία άκρη του έντερου και με ένα χωνί ξεκίνα να γεμίζεις με το κρέας και δένεις καλά και την άλλη άκρη
  • Όταν γεμίσουν όλα μπορείς να τα κρεμάσεις σε σκιερό και ξερό μέρος να στεγνώσουν
  • Μπορείς αν θέλεις να τα βάλεις σε κάποιο σημείο δίπλα σε τζάκι η φωτιά και να τα αφήσεις να στεγνώσουν με τα αρώματα από διάφορα μυρωδικά που θα καις εκεί.
  • Σκοπός δεν είναι να ανάψεις φωτιά, αλλά να πάρουν άρωμα από τον καπνό
  • Σέρβιρέ τα τηγανητά ή ψητά. Μπορείς να τα ετοιμάσεις και ομελέτα

Πηγή: tlife.gr

Previous Post

Μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι και μανιτάρια

Next Post

Χοιρινό καπρικό

Next Post
Μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι και μανιτάρια

Χοιρινό καπρικό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ