Κανταΐφι με καρύδια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).

Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κανταϊφι με καρύδια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βρέχουμε καλά το μισό κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το κανταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).

Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κανταΐφι με καρύδια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βρέχουμε καλά το μισό κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το κανταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).

Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κανταϊφι με καρύδια

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα παραδοσιακό σιροπιαστό πεντανόστιμο γλύκισμα, που τρώγετε πολύ ευχάριστα το χειμώνα με τα κρύα του αλλά και το καλοκαίρι με το κρύο του παγωτό.

Υλικά συνταγής

Για το φύλλο:

500 γρ. φύλλο κανταϊφι

400 γρ. μαργαρίνη λιωμένη [ ή βούτυρο γάλακτος προαιρετικά]

Για τη γέμιση:

700 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη

3 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι:

1 1/2 κιλό ζάχαρη

5 φλ. τσαγιού νερό

χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

1-2 ξυλάκια κανέλλας

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Ανοίγετε το φύλλο με τα χέρια σας, το χωρίζετε σε 35-40 μακρόστενες λωρίδες , τις αλείφετε με τη μαργαρίνη και τοποθετείτε στην άκρη τους 1 κ.σ. από το μείγμα της γέμισης.

Τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε κάθε λωρίδα σε ρολό προσέχοντας να κλείσετε καλά μέσα  τη γέμιση και τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να είναι κολλητά το ένα με το άλλο. Όταν τελειώσετε με όλα περιχύνετε ένα ένα με μια κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160-150 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εν τω μεταξύ έχετε βάλει όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε όλα μαζί για 5 λεπτά περίπου.

Περιχύνετε το κανταϊφι με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Πηγή: sintayes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κανταΐφι με καρύδια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βρέχουμε καλά το μισό κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το κανταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).

Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο