Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανταΐφι με κρέμα

26/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα και μάραθα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά:

– 300 γραμμάρια Κανταΐφι
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 100 γραμμάρια βουτύρου
– 200 γραμμάρια χονδροκομμένων καρυδιών
– 100 γρ. Φυστικιών (προαιρετικά)

Κρέμα:

– 1 λίτρο γάλακτος
– 1 πουτίγκα βανίλιας
– 4 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
– 2 κρόκους αυγών
– Ένα ποτήρι ζάχαρη
– 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Απλώστε το κανταΐφι σε ένα ταψί και ψήστε το για 10 λεπτα

Σε ένα μπολ ρίχνω γάλα, τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη την πουτίγκα και χτυπήστε, μετα προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και αδειάστε μέσα το υγρό μείγμα και
ανακατεύετε όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει η κρέμα.

Πάρτε το ψημένο κανταΐφι και τρίψτε το με τα χέρια σας σε ένα μπολ

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και ρίξτε μέσα στο κανταΐφι.
Ανακατέψτε προσεχτικά να βουτυρωθεί όλο το κανταΐφι.
Προσθέστε τα καρύδια και την ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε το μειγμα καλά να απορροφηθει όλο το βούτυρο βγάλτε απο την φωτιά και ανακατέψτε και φυστικια εάν έχετε και βάλτε το σε ένα ταψακι και αφήστε στην ακρη.

Χτυπήστε σε ένα μπολ την κρεμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Ρίξτε την σαντιγί μέσα στην κρέμα και χτυπήστε με το μιξερ να ενοποιηθούν.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα-σαντιγί

Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κσ κανταΐφι-μία στρώση κρέμας – 2 κσ κανταΐφι κρέμα γενναιόδωρα  και από πάνω διακοσμήστε με 2- 3 καρύδια.

Πριν το φάτε, αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες για να κρυώσει καλά.

Καλή Απόλαυση

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Previous Post

Γλυκό κουταλιού μήλο

Next Post

Κέικ λεμονιού

Next Post
Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα και μάραθα

Κέικ λεμονιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ