Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
250 γραμ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
500 γραμ. παγωτό καϊμάκι
λίγο φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα
10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ανοίγοντας – ξάνοντας το κανταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει. Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το κανταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.
Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα. Ντύνουμε κάθε φορμάκι με κανταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά. Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.
Αφού τελειώσουμε με όλο το κανταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.
Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε. Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό κανταΐφι (για να μη γλιστράει). Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης. Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε. Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά…
Πηγή: argiro.gr