Κανελόνια με τόφου και σπανάκι

3 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. τόφου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 400 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τα κανελόνια

  • 18-20 γρ. κανελόνια
  • 3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Για την σάλτσα ντομάτας

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να μαγειρέψουμε στην συνέχεια τα ζυμαρικά μας).

Για την γέμιση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το τόφου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1/2 λεπτό στη φωτιά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρια, το σπανάκι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το μοσχοκάρυδο και το χτυπημένο τόφου.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κανελόνια

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20×30 εκ. ρίχνουμε την μισή από τη σάλτσα τομάτας.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με την γέμισή μας και τα στρώνουμε στο σκεύος πάνω από την σάλτσα.
  • Πάνω από τα κανελόνια, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τις φέτες ψωμιού, με 1 σκ. σκόρδο, το κουκουνάρι και το θυμάρι.
  • Απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Κανελόνια με τόφου και σπανάκι

3 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. τόφου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 400 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τα κανελόνια

  • 18-20 γρ. κανελόνια
  • 3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Για την σάλτσα ντομάτας

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να μαγειρέψουμε στην συνέχεια τα ζυμαρικά μας).

Για την γέμιση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το τόφου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1/2 λεπτό στη φωτιά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρια, το σπανάκι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το μοσχοκάρυδο και το χτυπημένο τόφου.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κανελόνια

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20×30 εκ. ρίχνουμε την μισή από τη σάλτσα τομάτας.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με την γέμισή μας και τα στρώνουμε στο σκεύος πάνω από την σάλτσα.
  • Πάνω από τα κανελόνια, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τις φέτες ψωμιού, με 1 σκ. σκόρδο, το κουκουνάρι και το θυμάρι.
  • Απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο