Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανελόνια με κιμά και κρέμα

08/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

24 κανελόνια
2 φλ.  απλή σάλτσα ντομάτας
Για τη γέμιση
1 κιλό  κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένος
4 κ.σ  ελαιόλαδο
1 σκελίδα  σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένη ντομάτα
1/2 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ.  ζάχαρη
¼ φλ. κονιάκ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι
1 φλ.  παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
Για την κρέμα
1 λίτρο  ζεστό γάλα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ.  αλεύρι
1 πρέζα  μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Τότε προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½ γάλα ανακατεύοντας με σύρμα.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί.

Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τ’ ακουμπάμε στην κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και τέλος με την κρέμα.

Ψήνουμε στους 180°C για 25΄ σκεπασμένα.

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Μηλόπιτα σκεπαστή

Next Post

Κλασικός μπακλαβάς

Next Post
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη

Κλασικός μπακλαβάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ