Υλικά:
1 κιλό πατάτες,
5-6 αυγά,
2 ντομάτες,
1 κρεμμύδι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 αγγουράκι, μια χούφτα ελιές, ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξύδι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους). Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.
Πηγή: Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία & Νίκος Ψιλάκης. Εκδόσεις Καρμάνωρ