Συστατικά
4 κιλά πατάτες,
20 αυγά,
80 γρ. ελαιόλαδο,
15 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε, χωρίς όμως να τις αφήσουμε να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη, τους προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε το μίγμα.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει ελάχιστο λάδι και το έχουμε αφήσει στη φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε το σφουγγάτο για μία (1) ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας το 15 φορές.
Μικρά μυστικά
Η φωτιά να είναι πολύ χαμηλή και το σφουγγάτο να είναι σκεπασμένο με ένα καπάκι καθ’ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Πηγή: destinationcrete.gr