Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κάλεσμα για αγωνιστική παρουσία των αγροτών αύριο Κυριακή στο Ηράκλειο

10/04/2021
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
«Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συντονισμένα θα κλιμακώσει την πάλη του το επόμενο διάστημα…»
0
SHARES
Share on Facebook

Ανακοίνωση:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου, όλης της Κρήτης, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους δασικούς χάρτες των μνημονίων! Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, ετοιμάζει δασικούς χάρτες εργαλείο στην αλλαγή χρήσης γης μέσω του κράτους, «προίκα» στους επενδυτές να στήσουν ανεμογεννήτριες και ξενοδοχεία, για νέα χαράτσια και οικονομικές επιβαρύνσεις, νέα εμπόδια να βόσκουμε τα ζώα μας και να καλλιεργούμε τη γη μας! Η κυβέρνηση θέλει να «κλείσει» το θέμα μέσα στο 2021 επειδή είναι απαίτηση βιομήχανων και τραπεζιτών, και βέβαια, επειδή είναι μνημονιακή δέσμευση προς ΕΕ και «θεσμούς».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσπάθεια της κυβέρνησης να «ξεφουσκώσει» τη λαϊκή οργή με εξαγγελίες-κοροϊδία! Η επίσκεψη του υπουργού κ. Σκρέκα στην Κρήτη αυτό το έχει σαν στόχο! Καταγγέλλουμε και τους πρόθυμους που «βάζουν πλάτη» σε αυτή τη μεθόδευση!

Οι εξαγγελίες δεν αλλάζουν την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να ζητούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες γης που καλλιεργούμε και βόσκουμε από τους παππούδες μας, να πληρώνουμε παράβολα, τοπογραφικά, δεν αλλάζει το γεγονός ότι κινδυνεύουμε να μας πετάξουν από τη γη που καλλιεργούμε!

Συνάδελφοι! Το δίκιο δεν κρίνεται σε δικαστήρια, ούτε με συνθήματα που «ψαρεύουν» στα θολά νερά του εθνικισμού, ούτε με τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος. Ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να αγγίζει την αιτία του προβλήματος, να έχει καθαρό ποιος ευθύνεται. Να βάζει μπροστά αιτήματα που απαντάνε στο πρόβλημα.

Οργανώνουμε την αγωνιστική υποδοχή του υπουργού την Κυριακή 10 πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεσκεπάσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, για να απαιτήσουμε δασικούς χάρτες που θα υπηρετούν τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων:

  • Κανένα νέο χαράτσι σε βάρος μας.
  • Καμία επιβάρυνση από διαδικασίες που το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε χωρίς δική μας ευθύνη. Νομοθετική ρύθμιση για δωρεάν αντιρρήσεις χωρίς παράβολα.
  • Παράταση προθεσμίας τουλάχιστον 1 χρόνου για δωρεάν αντιρρήσεις, σε όλες τις περιοχές που αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες και για τις παλιές αναρτήσεις.
  • Καμία επιβάρυνση για αναδασωτέες εκτάσεις που δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας.
  • Καμία επιστροφή ενίσχυσης/επιδότησης που πήραν βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι λόγω ανάρτησης δασικών χαρτών.
  • Να δοθεί δυνατότητα χρήσης δασικών εκτάσεων που είχαν εκχερσωθεί χωρίς άδεια και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης.
  • Να μην αναγνωρισθούν και στους δασικούς χάρτες οι καταπατήσεις μεγαλοαγροτών, μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών κλπ.
  • Να λυθεί το πρόβλημα εξαιρέσεων από αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα, προορισμού.
  • Εξασφάλιση αναγκαίου προσωπικού/πόρων στις υπηρεσίες για προστασία των δασών.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4 ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Previous Post

Αιμιλία Τσουλφά για Μπεκατώρου: Σοκαρίστηκα γιατί συνειδητοποίησα ότι όλα συνέβησαν τόσο κοντά μου

Next Post

«Καμία μέριμνα για την προμήθεια self tests για τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία…»

Next Post
«Καμία μέριμνα για την προμήθεια self tests για τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία…»

«Καμία μέριμνα για την προμήθεια self tests για τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία...»

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ