ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
Για το πανάρισμα:
180 γρ. σκληρό αλεύρι, κοσκινισμένο
180 γρ. καλαμποκάλευρο
90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Χυμό από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για το πανάρισμα:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, το εστραγκόν, τη σκόνη μουστάρδας και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
2 Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμάρια, και τα ανακατεύουμε, να παναριστούν καλά.
3 Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.
4 Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
5 Τέλος, σερβίρουμε τα καλαμάρια ζεστά με την ταραμοσαλάτα και χυμό λεμονιού.
Πηγή: giorgostsoulis.com