Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

20/11/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κακαβιά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

¾ φλ. Agrino Σουπέ λευκό μεσόκοκκο ρύζι γλασέ

1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα

½ κ.σ. ντοματοπελτέ

½ φλ. ξηρό κρασί, λευκό ή κόκκινο

½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 ¼ φλ. νερό

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα μισά πλοκάμια από τα καλαμάρια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το μείγμα ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς.

Προσθέτουμε το ½ νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για 15 λεπτά.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα ρυζιού.

Κλείνουμε το στόμιο από τα καλαμάρια με 1 οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο νερό.

Ψήνουμε στους 170C για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμάρια πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

 

 

Previous Post

Κακαβιά

Next Post

Νηστίσιμη Μακεδονική ταχινόπιτα με χαλβά και καρύδια

Next Post
Κακαβιά

Νηστίσιμη Μακεδονική ταχινόπιτα με χαλβά και καρύδια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ