Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
650 γρ. καλαμάρι φρέσκο
¼ κούπας μαύρο ρύζι
¼ κούπας κινόα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από ¼ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
• Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε σχολαστικά το καλαμάρι.
• Τοποθετούμε ένα μακρόστενο αντικείμενο (π.χ. χερούλι ξύλινης κουτάλας) στην κοιλότητα του καλαμαριού για να μας βοηθήσει να το κόψουμε σε φέτες μόνο από τη μία του πλευρά χωρίς να να επηρεαστεί κάτω.
• Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι
• Σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ βάζουμε το καλαμάρι με όλη τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
• Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Αφαιρούμε το καλαμάρι από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Βραζουμε το ρύζι και την κινόα με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών. Μόλις βράσουν τα αναμιγνύουμε.
• Σερβίρουμε το καλαμάρι με το μείγμα ρυζιού και κινόας και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: dietstories.gr