ΥΛΙΚΑ
Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα, αφού τα έχουμε πλύνει, καθαρίσει, κόψει και σουρώσει σε ένα τρυπητήρι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρωθούν όλα και τα ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα καλαμαράκια με απόσταση μεταξύ τους.
Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
Πηγή: bovary.gr – Φωτογραφία: Shutterstock