Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμαράκια με σπανάκι

28/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος αλιάδα από την Κεφαλονιά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

Previous Post

Αλλιώτικος μπακλαβάς

Next Post

Κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι και ξηρούς καρπούς

Next Post
Μπακαλιάρος αλιάδα από την Κεφαλονιά

Κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι και ξηρούς καρπούς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ