Υλικά
- 500 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4 ή στα 2
- 2 κουτ. σουπας κάππαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελιές
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Κόβετε τα καλαμαράκια ανάλογα με το μέγεθος, σε μεγάλες μπουκιές και τα στεγνώνετε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Ξεπλένετε καλά την κάππαρη με νερό και την στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει, μια φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και αμέσως τα καλαμαράκια. Σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα να σιγομαγειρευτούν τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό, ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές, το λεμόνι, το ξύσμα και τον μαϊντανό. Σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό για άλλα πέντε λεπτά. Σερβίρετε ιδανικά χλιαρό, με μπόλικο πιπέρι.
Tips
Αντί για καλαμαράκια, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε σουπιές, θράψαλο ή μοσχιούς
Πηγή: olivemagazine.gr