Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμαράκια γιουβέτσι κοκκινιστά

28/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί αντικριστό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

60ml ελαιόλαδο

1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, κομμένα

2 μέτρια κρεμμύδια, σε φετούλες

2 πράσα (μόνο το άσπρο) σε λεπτές ροδέλες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

500ml ζωμό λαχανικών, καυτό

50γρ. κουκουνάρι ψημένο

50γρ. σταφίδα κορινθιακή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιουβέτσι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό

1½ φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό

2 κουτ. σούπας σταφίδες κορινθιακές

30ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τα καλαμαράκια:

Διαλύετε στον καυτό ζωμό τον πελτέ.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια, για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τα πράσα, το μπαχάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σβήνετε με το κρασί, μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε τον ζωμό με τον πελτέ.

Χαμηλώνετε καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.

Για το γιουβέτσι:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι για 2 λεπτά μέχρι να λαδωθεί καλά αλλά όχι να ροδίσει. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατάτε το κριθαράκι στην άκρη.

Αδειάζετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, σχετικά βαθύ.

Προσθέτετε τον ζωμό και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το κριθαράκι, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί το κριθαράκι ομοιόμορφα στο ταψί.

Ψήνετε το γιουβέτσι στο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να πιει το περισσότερο ζουμί, να μαλακώσει και να μελώσει.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε το κουκουνάρι και τη σταφίδα.

Το φαγητό, ωστόσο, πρέπει να παραμείνει αρκετά ζουμερό γιατί, από τη στιγμή που θα το βγάλετε από τον φούρνο και όσο κρυώνει, συνεχίζει να πήζει.

Το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Αρνίσια παϊδάκια με ούζο

Next Post

Εύκολο προφιτερόλ

Next Post
Αρνί αντικριστό

Εύκολο προφιτερόλ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ